schilderclub primair


teken- en schildercursus

Cursus-onderdelen
–  Tekenen
–  Aquarelleren
–  Schilderen met acrylverf
–  Werken met een thema
–  Nieuwe technieken en materialen
–  Ontwikkelen van creatief inzicht
–  Kleuren mengen
–  Perspectief tekenen
–  Abstraheren
–  Kunstbeschouwing
–  Werkbespreking
–  Afwerking 

Programma najaar 2021

– 17 september (start)

 

 

Locatie Middelharnis

Seizoen 2020-2021 / Thema Naturalis

Alle aspecten van het tekenen en schilderen komen aan bod, zoals; schetsen maken, landschappen en portretten met grafiet stift en andere tekenmaterialen. Ook de verhouding methode Gulden Snede en het toepassen van het perspectief wordt uitvoerig besproken. De cursus is in blokken van 12 weken op de vrijdagochtend van 09.30 tot 11.30 uur in het atelier van Het Diekhuus in Middelharnis.

De schildertechnieken, op waterbasis, waarmee gewerkt wordt zijn; aquarelleren en acrylverf.
Te beginnen met de mooie techniek aquarelleren, in meerdere transparante lagen kunnen de cursisten zich bekwamen in de geheimen van een goede aquarel. Schilderen met acrylverf is al jaren een populaire techniek die reukloos is en dus ook thuis makkelijk geschilderd kan worden.
Het opzetten en uitwerken in meerdere lagen acrylverf wordt uitvoerig geoefend.

Verder is er veel aandacht voor materialen en het mengen van kleuren. Het gebruik van de juiste vijf primaire kleuren, secundaire en tertiaire kleuren mengen, een kleuren cirkel maken. Het toepassen van complementaire kleuren enz. Een leuke maar vooral leerzame teken- en schildercursus waar u kennis maakt met de mogelijkheid om zelf te creëren.

Aanmelden
Inschrijving bij Schilderclub Primair in Middelharnis, is in principe voor een heel seizoen van september t/m maart, tenzij anders overeengekomen. U kunt zich aanmelden via het contactformulier, per e-mail of telefoon.
Alle manieren van opgave zijn bindend. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van inschrijving en een nota. Cursus en/of workshop moeten vooraf worden betaald. Als u zich heeft aangemeld voor een bepaalde cursus of workshop, staat u ingeschreven en houden wij voor u een plaats vrij en bent u gebonden aan de cursusprijs.

Afmelden
Bij afmelding later dan 2 weken voor aanvang van de cursus blijft u het volledige cursusgeld verschuldigd. Bij tijdig afmelden bent u alleen administratiekosten van 10,00 euro verschuldigd en storten wij het teveel betaalde retour. Afmelden kan via e-mail, schriftelijk of per telefoon. Alleen als u van ons een e-mail retour krijgt is deze afmelding door ons ontvangen.

Schilderclub Primair (vrijdagochtend)      

Atelier 
Cultureel Centrum ’t Diekhuus (lokaal 3)
Beneden Zandpad 7
Middelharnis
Tijden 09.30 uur tot 11.30 uur

Kosten
Eerste termijn 180,– euro   
(september t/m december – 12 avonden)
Tweede termijn 180,– euro   
(januari t/m april – 12 avonden)

Exclusief koffie of thee               
Exclusief materiaalkosten